57 klanten beoordeelden ons:
9.7 / 10
ma t/m vrij 9:00 - 17:45035 - 52 51 676

Afbeeldingen toevoegen

Op uw website zult u ongetwijfeld afbeeldingen gaan plaatsen, afbeeldingen kunnen een tekst extra kracht geven. Afbeeldingen plaatsen is dan ook een waardevolle toevoeging. Een zoekmachine kan helaas niet zien wat er op de afbeelding getoond wordt en weet dus niet of deze enige toegevoegde waarde heeft. U kunt de zoekmachine daar echter wel bij helpen...

De mogelijkheden van een afbeelding

Een afbeelding op een website heeft altijd de beschikking over een 'alt-tag' en een 'title-tag'. Of een afbeelding deze ook daadwerkelijk heeft hangt er vanaf of u deze invult. Het invullen hiervan hebben wij zo eenvoudig mogelijk gemaakt in ons CMS.

De alt-tag

De alt-tag kunt u zien als de omschrijving van de afbeelding. U moet als het ware aan de zoekmachine vertellen wat er op de afbeelding wordt getoond. De alt-tag doet echter meer dan de zoekmachine helpen. Zo dient de tekst in de alt-tag als alternatief voor de afbeelding wanneer een bezoeker deze om wat voor reden dan ook niet kan zien.

Als de afbeelding de tekst ondersteunt maar de inhoud van de afbeelding niet echt interessant is voor de zoekmachines dan adviseren wij u om bijvoorbeeld het onderwerp van de tekst op te geven.

Voorbeeld:

Heeft u een tekst geschreven over een willekeurig merk navigatiesysteem zoals TomTom en u gebruikt een afbeelding van een TomTom navigatiesysteem, dan is een exacte beschrijving prima: 'TomTom navigatiesysteem'. Gebruikt u dezelfde afbeelding echter voor een algemene pagina over navigatiesystemen dan is een titel als: 'De beste navigatie systemen vanaf € 95,00' beter.

De alt-tag opgeven in ons CMS

Alt titel toevoegen

De title-tag

De title-tag lijkt op de alt-tag met het verschil dat de title-tag een aanvulling op de alt-tag is. U kunt deze dus wat meer richten op de bezoeker. Het gaat hier dus nog steeds over een omschrijving van de afbeelding, maar dan in schrijfwijze meer gericht op de bezoeker.

Voorbeeld:

Voor het TomTom navigatiesysteem zou de alt-tag bijvoorbeeld kunnen zijn: 'TomTom Navigatiesysteem' en de title-tag: 'Een navigatiesysteem van fabrikant TomTom'. Voor de bezoeker leest dat leuker dan wat we invulden bij de alt-tag. Voor de title-tag is het dan ook niet erg om wat extra woorden te gebruiken zoals 'een' of 'van'.

De title-tag opgeven in ons CMS

Adviserende titel

Al 216 bedrijven zijn overgestapt naar TemplateFabriek
Onze klanten beoordelen ons met een gemiddelde van:
57 klanten beoordeelden ons:
9.7 / 10